6. Elektrik, Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Proje Yarışması - CENGA
Proje Yarışması Hakkında Genel Bilgi
- Proje yarışmasına üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Yazılım, Sistem, Bilgisayar, Bilişim Mühendisliği vb. bölümlerinde öğrenim gören tüm lisans ve lisansüstü öğrencileri başvurabilir.
- Projeye katılım sağlayan tüm öğrencilere, “Katılım Belgesi” verilecektir. Dereceye giren öğrencilere ayrıca “Başarı Belgesi” verilecektir.
- Proje yarışmasına bireysel veya en fazla 4 öğrenciden oluşan grupla başvuru yapılabilir. Her katılımcı yalnızca 1 proje ile başvuruda bulunabilir (bireysel veya grup).
- Proje yarışmasına fikir aşamasındaki projeler ile başvurmak mümkün değildir. Başvurusu yapılacak projenin yarışma tarihine kadar (12-13 Mayıs) en az yüzde 70’inin tamamlanmış olması beklenmektedir.
- Proje; elektrik, elektronik, haberleşme ve bilgisayar mühendisliği alanına giren herhangi bir konuda (mobil yazılım, web tabanlı yazılım, masaüstü yazılım, görüntü/ses işleme, yapay zeka, oyun geliştirme, siber güvenlik, algoritma geliştirme, donanım tasarımı veya uygulamaları vb.) olabilir.
- Bitirme projeleri ve ders kapsamında yapılan proje çalışmaları ile yarışmaya katılmak mümkündür.
- Projelere öğretim üyeleri, firmalar veya mezunlar danışmanlık yapabilir ama projenin öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesi esastır. Danışman varsa, bu bilgi proje başvuru formunda mutlaka belirtilmelidir.
- Projeler, kamu ve özel sektörde çalışan ve alanında uzman kişiler arasından oluşturulan bağımsız (başvuran projeler ile ilgili çalışmalarda herhangi bir şekilde yer almayan) jüri üyeleri tarafından değerlendirilecektir.
- Proje yarışmasına katılım için, başvuru formunun 30 Mart 2022 saat 23:59’a kadar doldurulması zorunludur. Başvuru formu doldurulmadan, proje yarışmasına katılmak mümkün değildir.
Sunumlarla İlgili Genel Bilgiler
- Sunumlar, 12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde CENGA Online Platformu (platforma bağlantı için gerekli bilgi Proje Whatsapp grubunda paylaşılacaktır) üzerinden yapılacaktır.
- Tüm ekip üyeleri sunum planında belirtilen saatten 5 dakika önce Online Platform'a bağlanacak şekilde hazır bulunmalıdır.
- Ekip olarak katılım sağlayanlar için, sunum ve projenin gösterilmesi aşamalarının bir ekip üyesi (Internet bağlantı hızı stabil ve yüksek olan ekip üyesi tercih edilmelidir) tarafından yapılması gerekmektedir. Soru / Cevap bölümünde, gerektiği takdirde, diğer ekip üyeleri de sorulara yanıt vermek üzere katılım sağlayabilir.
- Proje başına ayrılan 20 dakikanın kullanımı aşağıdaki şekilde olacaktır:
10 dakika: Projenizi genel olarak tanıtan Power Point sunumu
5 dakika: Projenin canlı olarak gösterilmesi
5 dakika: Soru - Cevap
- Her proje için, 10 dakikayı geçmeyecek şekilde Power Point sunumu hazırlanmalıdır.
Projelerin Değerlendirilmesi
Projeler; aşağıdaki kriterler üzerinden değerlendirilecektir.
PROJENİN YENİLİKÇİ YÖNÜ (30 PUAN)
PROJENİN AR-GE İÇERİĞİ ve YÖNTEM (30 PUAN)
PROJENİN EKONOMİK YARARA VE ULUSAL KAZANIMA DÖNÜŞEBİLİRLİĞİ (30 PUAN)
SUNUMUN İÇERİĞİ VE ETKİSİ (10 PUAN)
Jüri üyeleri
Adem SELLER - Ar-Ge Direktörü / Universal Yazılım
Avni ARIKAN- CTO / T-Soft
Bülent BEDİR - Ar-Ge Müdürü / Hitsoft
Cantekin Güneşer - Genel Müdür / Novartz Bilişim
Hilal ÇİMİÇ - Co-CEO / Bestcloudfor.me
M. Fatih AKAY - Prof.Dr / Çukurova Üniversitesi
Serkan ARIKUŞU - CTO / Hepsiemlak
Uğur Eskici - Kurucu Ortak / akrep.com, Genel Müdür / kriko.io
Yıldırım ADIGÜZEL - Kurucu / 212data Yazılım Danışmanlık