6. Elektrik, Elektronik Ve Bilgisayar Mühendisliği Proje Yarışması - CENGA

Proje Yarışması Hakkında Genel Bilgi

  • Proje yarışmasına üniversitelerin Elektrik, Elektronik, Elektrik-Elektronik, Elektronik ve Haberleşme, Yazılım, Sistem, Bilgisayar, Bilişim Mühendisliği vb. bölümlerinde öğrenim gören tüm lisans ve lisansüstü öğrencileri başvurabilir.
  • Projeye katılım sağlayan tüm öğrencilere, “Katılım Belgesi” verilecektir. Dereceye giren öğrencilere ayrıca “Başarı Belgesi” verilecektir.
  • Proje yarışmasına bireysel veya en fazla 4 öğrenciden oluşan grupla başvuru yapılabilir. Her katılımcı yalnızca 1 proje ile başvuruda bulunabilir (bireysel veya grup).
  • Proje yarışmasına fikir aşamasındaki projeler ile başvurmak mümkün değildir. Başvurusu yapılacak projenin yarışma tarihine kadar (12-13 Mayıs) en az yüzde 70’inin tamamlanmış olması beklenmektedir.
  • Proje; elektrik, elektronik, haberleşme ve bilgisayar mühendisliği alanına giren herhangi bir konuda (mobil yazılım, web tabanlı yazılım, masaüstü yazılım, görüntü/ses işleme, yapay zeka, oyun geliştirme, siber güvenlik, algoritma geliştirme, donanım tasarımı veya uygulamaları vb.) olabilir.
  • Bitirme projeleri ve ders kapsamında yapılan proje çalışmaları ile yarışmaya katılmak mümkündür.
  • Projelere öğretim üyeleri, firmalar veya mezunlar danışmanlık yapabilir ama projenin öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesi esastır. Danışman varsa, bu bilgi proje başvuru formunda mutlaka belirtilmelidir.
  • Projeler, kamu ve özel sektörde çalışan ve alanında uzman kişiler arasından oluşturulan bağımsız (başvuran projeler ile ilgili çalışmalarda herhangi bir şekilde yer almayan) jüri üyeleri tarafından değerlendirilecektir.
  • Proje yarışmasına katılım için, başvuru formunun 30 Mart 2022 saat 23:59’a kadar doldurulması zorunludur. Ön başvuru formu doldurulmadan, proje yarışmasına katılmak mümkün değildir.

Sunumlarla İlgili Genel Bilgiler

  1. Sunumlar, 12-13 Mayıs 2022 tarihlerinde CENGA Online Platformu (platforma bağlantı için gerekli bilgi Proje Whatsapp grubunda paylaşılacaktır) üzerinden yapılacaktır.
  2. Tüm ekip üyeleri sunum planında belirtilen saatten 5 dakika önce Online Platform’a bağlanacak şekilde hazır bulunmalıdır.
  3. Ekip olarak katılım sağlayanlar için, sunum ve projenin gösterilmesi aşamalarının bir ekip üyesi (Internet bağlantı hızı stabil ve yüksek olan ekip üyesi tercih edilmelidir) tarafından yapılması gerekmektedir. Soru / Cevap bölümünde, gerektiği takdirde, diğer ekip üyeleri de sorulara yanıt vermek üzere katılım sağlayabilir.
  4. Proje başına ayrılan 20 dakikanın kullanımı aşağıdaki şekilde olacaktır:
    10 dakika: Projenizi genel olarak tanıtan Power Point sunum
    5 dakika: Projenin canlı olarak gösterilmesi
    5 dakika: Soru – Cevap
  5. Her proje için, 10 dakikayı geçmeyecek şekilde Power Point sunumu hazırlanmalıdır.

Projelerin Değerlendirilmesi

Projeler; aşağıdaki kriterler üzerinden değerlendirilecektir.
PROJENİN YENİLİKÇİ YÖNÜ (30 PUAN)
PROJENİN AR-GE İÇERİĞİ ve YÖNTEM (30 PUAN)
PROJENİN EKONOMİK YARARA VE ULUSAL KAZANIMA DÖNÜŞEBİLİRLİĞİ (30 PUAN)
SUNUMUN İÇERİĞİ VE ETKİSİ (10 PUAN)

Juri Üyeleri

Adem SELLER – Ar-Ge Direktörü / Universal Yazılım
Avni ARIKAN- CTO / T-Soft
Bülent BEDİR – Ar-Ge Müdürü / Hitsoft
Cantekin Güneşer – Genel Müdür / Novartz Bilişim
Hilal ÇİMİÇ – Co-CEO / Bestcloudfor.me
M. Fatih AKAY – Prof.Dr / Çukurova Üniversitesi
Serkan ARIKUŞU – CTO / Hepsiemlak
Uğur Eskici – Kurucu Ortak / akrep.com, Genel Müdür / kriko.io
Yıldırım ADIGÜZEL – Kurucu / 212data Yazılım Danışmanlık

Etkinliklerimizi kaçırmak istemiyor musunuz?

Sizi haberdar etmemiz için bültenimize kayıt olabilirsiniz.